Utorak, 7. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Čerkez najavio: Razmatramo otvaranje vrtića, kao i pokretanje gradskog prevoza

Danas je dan bez ijednog pozitivnog slučaja, veći je broj oporavljenih i to je sve rezultat mjera, kaže pomoćnik ministra za javno zdravlje

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izjavio je da epidemija nije gotova, da će i dalje biti oboljevanja, ali da se nada da će to biti kontrolisano.

– Danas je dan bez ijednog pozitivnog slučaja, veći je broj oporavljenih i to je sve rezultat mjera. Rađene su određene analize i daleko smo ispred pojedinih evropskih zemalja, kazao je.

Ponovio je da su svemu ovome doprinijele mjere i prije svega pridržavanje mjera, prije svega treće generacije i najmlađih koji su bili izolovani, a sada im je dozvoljeno kretanje određenim danima.

– Ove nedjelje opet razmatramo ublažavanje određenih mjera, očekujemo da počnu raditi vrtići i gradski prevoz, kazao je Čerkez. Napomenuo je da su prvomajski praznici protekli dobro, te da je svemu najvjerovatnije doprinijelo i loše vrijeme.

Odgovarajući na pitanja kazao je da se u narednom periodu očekuje potpuna normalizacija zdravstvene zaštite, ali i dalje će ostati Covid ambulante i određene ustanove koje će morati biti spremne u slučaju da se desi neka promjena u epidemiološkoj situaciji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje