Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Centar ‘Kuća susreta’ kod Srebrenice mjesto boravka i druženja mladih

Preuzmite sliku

U sklopu centra “Kuća susreta“ u mjestu Pale kod Srebrenice, u toku je izgradnja konferencijske sale, a projekt se realizuje u saradnji s Fondacijom “Kuće dobrih tonova“, MFS EMMAUS i Hilti Fondacijom.

U izgradnju montažne kuće uključeni su i volonteri iz Austrije.

Izvrši direktor Fondacije “Kuće dobrih tonova“ Namir Porić kaže da je ideja za ovaj projekt nastala zbog mladih kako bi imali mjesto za boravak i druženje.

– Imali smo ideju da napravimo centar gdje će se mladi okupljati iz čitavog svijeta. Organizirat ćemo programe za mlade s određenim ekspertima. U naredne tri sedmice očekujemo kompletiranje radova, a do septembra ćemo moći da primimo prve goste. Ovdje je netaknuta priroda i želimo odavde da pošaljemo poruku mira – kazao je Porić.

Predstavnica Fondacija Hilti Beatrix Beatig-Staud rekla je da Hilti fondacija napravila već nekoliko montažnih kuća u Bosni i Hercegovini.

– Nekoliko godina dolazimo u BiH gdje radimo kuće. Fascinatno je da se u jednoj sedmici napravi jedna kuća i to je neopisivi doživljaj i uspjeh – istakla je Beatig-Staud.

Pomoćnik direktora MFS EMMAUS Elmedin Škrebo kaže da je cilj da se pomogne mladim povratnicima.

– Nama je cilj da naši projekti budu s dugoročnim rezultatima. Nakon izgradnje ‘Kuće susreta’ imamo planove za različite aktivnosti koje će se organizovati. Naš primarni cilj je ulaganje u budućnost ovog kraja i pomoć mladima kako bi obogatili njihov svakodnevni život – istakao je Škrebo.

“Kuća susreta“ je namijenjena za boravak mladih iz čitavog svijeta, a dosad su izgrađene četiri montažne kuće koje su opremljene za goste. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,