Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čengić: Nikšić i ja se slažemo da sam njegova najveća greška

Preuzmite sliku

Irfan Čengić, SDP-ov kandidat za načelnika sarajevske Opštine Stari Grad, tokom gostovanja u Danu uživo na N1 složio se sa konstatacijom lidera svoje stranke Nerminom Nikšićem kako je on njegova “najveća greška”.

Tom prilikom napomenuo je kako je 2018. kada je on bio generalni sekretar stranke SDP ostvario najbolji izborni rezultat u posljednjih deset godina, kako je naveo “bolji i od ovog posljednjeg”, i ubrzo je smijenjen.

Naveo je kako razumije “frustracije” stranačkog kolege i potpredsjednika Federacije BiH Igora Stojanovića koji je za N1 kazao da ne vidi razlike između Čengića i njegovog protukandidata iz SDA, Dženana Selimbegovića.

“Shvaćam Igorove frustracije. On je frustriran i sa mnom, i sa Adnanom Štetom i sa Benjaminom Karić. Mi dobivamo više glasova u njegovoj mahali nego on. U njegovoj mahali žele da ih mi predstavljamo i on živi sa tim frustracijama”, rekao je Čengić.

Na pitanje da postoje aluzije da je Čengić bliži SDA, nego SDP-u odgovorio je:

“Ne mogu naći ni jedno moje glasanje koje nije u skladu sa programom SDP-a, a ja njihovih mogu. Oni nemaju niti jedan usvojeni zakona iza sebe, možda je i to problem, za razliku od mene koji imam usvojenih nekoliko amandmana i zakona. Ja se samo držim programa SDP-a. To što je njima danas HDZ super, a jučer nije bio” – to je njihov problem. Imam razmimoilaženja s njima jer se držim programa SDP-a. Po tom programu piše da ne možemo biti u koaliciji sa SNSD-om.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,