Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Čampara odgovorio “rođaku Zahiragiću”: Ja se njega ne odričem, potrebna mu je pomoć

Preuzmite sliku

Nakon što se Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini SDA večeras u program uživo danas odrekao “rođaka Aljoše Čampare” nazivajući ga “piskaralom na Pressmediji”, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH izjavio je za portal Radiosarajevo.ba da “familiju ne birate, već se prijatelji biraju”.

“Ne zna da mu je Zahiragić rođak, a možda i jeste neki dalji. Ali evo i da jeste i da nije, ja se njega ne odričem i ne odustajem od njega, jer njemu zaista treba pomoći. Mlad je, a već dugo u ozbiljnim problemima, ali želim vjerovati da još uvijek nije beznadežan slučaj. Ja razumijem njegovu frustraciju i kompleks niže vrijednosti. Zastupnik je u Skupštini Kantona Sarajevo u koju nije izabran od strane građana nego nametnut i “utisnut” voljom bračnog para Izetbegović“, kazao je Čampara za Radiosarajevo.ba.

Vezano | Zahiragić se u programu javno odrekao rođaka Čampare 

Imajući, kako kaže, u vidu Arhimedov zakon (Sila potiska), dodao je Čampara, Zahiragićevo ubacivanje u Skupštinu KS je, obzirom na njegove gabarite, “istisnulo” četiri zastupnika.

“Tek kada je – milošću bračnog para i suprotno demokratskim standardima – postao zastupnik, Zahiragić se našao u problemu kako opravdati takvu uslugu. I, nažalost, odlučio je da se ponaša kao pit-bull. Kada gazde kažu: ujedi, on bez razmišljanja ide u brutalni, uglavnom primitivan napad. Time je za samo godinu dana postao skupštinski klovn, predmet šprdnje i lik iz viceva”, rekao je.

Ponovio je “da sam mu spreman pomoći na svaki način”.

“Razgovorom, savjetom, umirujućim šetnjama na čistom zraku, kolegijalnom/rođačkom podrškom u procesu rehabilitacije i odustajanja od političkih skokova bez padobrana. Možda na narednim izborima uspije osvojiti dovoljan broj glasova i bude legitimni zastupnik u skupštini. To bi vjerovatno pomoglo njegovoj ličnosti da bude zdravija. Ali, evo, za početak predlažem da krene od baznih stvari, npr. neka ne bude konstantno nervozan i agresivan, neka nauči razliku između junca i junoše, Indijca i Indijanca, ali i neka poradi malo više na osnovama geografije i nauči da Švicarska nema more. A kad se ovako podsjetim šta sve ne zna i šta sve radi, ipak sam bliži tome da nismo nikakvi rođaci“, zaključio je Čampara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje