Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čampara o odlasku Efendića iz SDA: Mlad je, educiran, obrazovan i jedan od najboljih načelnika

Preuzmite sliku

Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, istakao je danas za N1 da ga nije iznenadio odlazak Semira Efendića iz SDA. Rekao je da je Efendić dobar načelnik koji razumije politiku.

Prema njegovim riječima, sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je dobra.

”Sigurnosna situacija u KS prema procjenama je zadovoljavjauća uz naravno sve ove poteškoće s kojima se suočavaju policija i policijski službenici”, istakao je on uz ocjenu da policijski službenici imaju mizerne plaće.

Govoreći o neredima proteklog vikenda u Mostaru, istakao je da ne nedopustivo da u Hercegovačko-neretvanskom kantonu ne postoji policijski komesar.

”Mi nikakve dodirne tačke nemamo s kantonalnim ministarstvima. Isključiva nadležnost je skupštine HNK i dvije vladajuće stranke. Nedopustivo je da oni neklliko godina nemaju komesara”, rekao je Čampara.

O odlasku Semira Efendića iz SDA…

”Očekivao sam da će on napustiti tu poziciju jer smo imali drugu viziju kako bi trebao izgledati taj Kantonalni odbor. Ja sam njega i predlagao za predsjednika Kantonalnog odbora. Mlad je, educiran, obrazovan i jedan od najboljih načelnika, koji razumije politiku, inovativan je i ima viziju. Poslije Semira Efendića je izašao i Eman Vukotić sa Ilidže i epilog svega toga je da je SDA izgubilo skoro sve u Sarajevu”, ocijenio je Čampara.

Naglasio je da bi nakon novih odlazaka, SDA trebala promijeniti ”neke stvari”.

”Mislim da moraju promijeniti neke stvari. Ne mogu da vjerujem da neko može reći da je kao jedno drvo koje izvadite i posadite. Imaju neke metafore koje stvarno ne priliče. On je mlad čovjek i ja mu želim sve najbolje i s moje strane će uvijek imati podršku”, najavio je gost N1.

O eventualno novim odlascima iz SDA…

”Mislim da se to neće zaustaviti na Semiru Efendiću i ovom mladom momku, ima dosta imena i nezadovoljstva. Ja mislim da je trebala stranka naučiti iz ranijih dešavanja”, dodao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,