Subota, 8. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ćamil Duraković: Bojkotovat ćemo ponovljene izbore u Srebrenici

Preuzmite sliku

Bivši načelnik opštine Srebrenice i predstavnik Inicijative “Moja adresa: Srebrenica“ Ćamil Duraković kazao je da ne mogu dozvoliti da se građanima uskraćuje demokratsko pravo da biraju i da budu birani.

Bivši načelnik opštine Srebrenice i predstavnik Inicijative “Moja adresa: Srebrenica“ Ćamil Duraković kazao je za Anadolu Agency da će probosanske stranke bojkotovati ponovljene izbore u Srebrenici.

  • “Upravo smo završili sastanak Inicijative “Moja adresa: Srebrenica“. Prethodnih dana smo imali sastanke sa predstavnicima probosanskih partija. Očito je da ono na šta smo mi ukazivali ranije Centralna izborna komisija (CIK) BIH nije uvažila. Posebno se to odnosi na glasanje poštom. CIK nije uvažio činjenicu da stotine naših ljudi nisu na vrijeme dobili glasački materijal“, rekao je Duraković.

    Naglasio je kako zbog toga ne žele da učestvuju u takvim izborima.

    “Ne možemo dozvoliti da se na taj način našim građanima uskraćuje demokratsko pravo da biraju i da budu birani. Zato ne želimo da učestvujemo u nedemokratskim izborima“, kazao je Duraković, još jednom kazavši kako čvrsto stoje pri stavu da bojkotuju izbore u Srebrenici. (AA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje