Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bursać pozvao građane da bojkotuju kocerte: Tražimo od Joksimovića, Džinovića i Samardžića solidarnost sa roditeljima ubijenog Davida

Preuzmite sliku

Nakon što je 14.12.2018. godine u Beogradu predstavio program proslave predstojećih novogodišnjih praznika u Banja Luci, gradonačelnik ovog grada, Igor Radojičić izjavio je da “pored Trga Krajine Grad razmatra i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte”.

“Novogodišnji koncerti su se tradicionalno održavali na Trgu Krajine, što ne znači da će tako biti i ove godine. Razmatramo i druge lokacije zbog primjedbi jednog broja građana. Želimo da se svi osjećaju ugodno za novogodišnje praznike pogotovo što to nije vrijeme za bilo kakve konfrontacije i svađe. Želimo da to bude jedan lijep događaj i da svi koji posjete koncerte ponesu lijepe uspomene iz našeg grada, a vjerujem da će koncerti biti održani na adekvatnoj lokaciji i da će svi biti zadovoljni sa time” – kazao je Igor Radojičić.

Podsjećamo, jedan broj građana Banja Luke okupljenih oko UG “Pokret Pravda za Davida” i Davora Dragičevića u nekoliko navrata, kako se navodi, tražili su od gradskih vlasti Banja Luke ”da otkažu novogodišnje koncerte i da neće dozvoliti da se na Trgu Krajine gdje on svaku veče traži istinu i pravdu za svog ubijenog sina, slavi i pjeva”.

Na kraju, u skladu sa najavom gradonačelnika Radojičića, Gradska uprava Grada Banja Luka odlučila je da se pomenuti novogodišnji događaji “neće održati u Ulici kralja Petra I Karadorđevića, između Trga Krajine i parka “Petar Kočič”, kako je to bilo prošle godine već na Krašovom parkingu”.

Kolumnista Dragan Bursać na svom FB profilu pozvao JE građane da bojkotuju kocert, ukoliko bude ipak održan.

– Krvi je danas bilo na Trgu u Banjaluci. Ne znam šta nosi noć, ali evo kako ćemo: Sasvim sigurno, ovo su vidjeli gospoda Željko Joksimović, Haris Džinović i Željko Samardžić. A oni treba da zabavljaju narod za Novu godinu u Banjaluci, tu na ovoj krvi. Najmanje što možemo uraditi je da tražimo od ovih pjevača da NE NASTUPE! Da se solidarišu sa roditeljima ubijenog Davida – poručio je Bursać.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje