Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bursać o odjeći Nož žica: To se dešava u zemlji u kojoj se slave ratni zločinci, a žrtve se minimiziraju

Preuzmite sliku

Novinar i kolumnista Dragan Bursać na Facebooku je komentirao vijest da jedna beogradska robna marka nudi odjeću sa sramotnim natpisom  “Nož žica”. 

Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

“Na srbijanskom web shopu 011, bez ikakvih problema možete poručiti duks – Nož, žica! Ima svih veličina, za mlađe i starije, za bate i seke, za tate i mame, za deke i bake…

Eto, to se dešava u zemlji koja nije zabranila negiranje genocida, pa se umjesto osude, bruke, kajanja i molbe za oprost javlja i ovakav konfekcijski zločinački trijumfalizam, nad ubijenim ljudima.

Eto, to se dešava u zemlji u kojoj se slave ratni zločinci, a žrtve se minimiziraju ili ih i mediji i oficijelna politika negiraju. Eto, tako to biva u zemlji koja negira genocid dok se iz usta lokalnih nacionalista ori pjesma-U Srebrenici genocid nije bio, dabogda se tri put ponovio!

Zapravo ovi duksevi, ovako legalni i dostupni svima, najbolji su pokazatelj i dokaz genocida u Srebrenici sa jedne strane, ali i mišljenja “običnih“ ljudi koji prodaju i nose ovu bruku, sa druge strane.

Na sramotu svih nas!”

Vezano | Veličanje genocida u Srebrenici: Prodaju dukserice sa sramnim porukama

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,