Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Budnjo: Sin mi je nakon susreta sa Murizom rekao babo čovjek je izgubio dijete, nije mu lako…

Preuzmite sliku

Nikada privatno nisam razgovorao sa Enrom ili Sebijom oko slučaja Dženana Memića, istakao je Budnjo

Zajednička fotografija Alije Budnje, vlasnika kompleksa hotela Ilidža, sa bliskom saradnicom Sebije Izetbegović, Enrom Suljić izazvala je veliki broj reakcija.

Naime, kako su mnogi naveli u emisiji Face Tv-a Budnjo je kazao kako ne poznaje Enru Suljić, međutim za Oslobođenje je kazao kako to nije istina da je ikada izgovorio te da doktoricu Enru Suljić poznaje još od 2007. godine.

– Ne znam ko je mogao da objavi takvo nešto jer ja to nikada nisam izgovorio. Doktorica Enra je naaš kućni prijetelj i porodični ljekar. Upoznali smo se kada je jeda osoba bliska u porodici teško oboljela. Fotografija je nastala na vjenčanju moje kćerke. Onaje veliki profesionalac i sigurno jedan od boljih ljekara u našoj državi, istakao je Budnjo.

Između ostalog, pojašnjava da rečenica “ja te ljude ne poznajem” se odnosila na ljude iz Tužilaštva i pravosuđa generalno.

Sebiju Izetbegović sam upoznao preko Bakira Izetbegovića. Nikada privatno nisam razgovorao sa Enrom ili Sebijom oko slučaja Dženana Memića. Svašta ljudi nešto povezuju ovo se pretvorilo u trač. Nakon emisije se više nisam nikada čuo sa gospodinom Murizom Memićem. Smatram da se niko ne smije petljati u Tužilaštvo i Sud, pa ne smijem ni ja. Svako čuva svoj posao, kazao je Budnjo.

Nisam se čuo sa Bakirom

Također, kazao nam je da se nikada nakon emisije nije čuo sa Bakirom Izetbegovićem.

– Nije on mene kontaktirao niti sam ja njega. On da je rekao one stvari koje Muriz navodi, Bakir bi mene nazvao. Ja nisam htio da zovem jer on njega spomenuo a ne mene. Mene Izetbegović je morao poznavati, kada je bio na iftaru upoznao je i mog sina. Ne znam je li to problem? Sada ne smije niko nikome otići na iftar… Ja čisto sumnjam da je Bakir rekao ono što Muriz govori, istakao je Budnjo.

Navodi kako nije mogao da zaključi ko je kriv za ubistvo Dženana Memića:

– Muriz uvijek nešto viče možda, i ne znam da li je mogao iko da zaključi ko je krivac. Meni je bitno da sam dokazao javnosti da moj sin nije bio ovdje, da je bio u Njemačkoj. Ima tačno istraga, izvještaj gdje je on bio. Sin mi je nakon emisije rekao, babo čovjek je izgubio dijete nije njemu lako. Muriz je bio malo grub. Svi mi imamo djecu, svakom je njegovo dijete drago, zaključio je Budnjo te dodao da želi i sam što prije da se cijela ova priča završi jer kaže da mu sve ovo utiče na život, ali i posao.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje