Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Brzi odgovor 21” počinje gađanjem lakim pješadijskim naoružanjem

Preuzmite sliku

Brigadir Slaven Blavicki, direktor vježbe “Brzi odgovor 21” obratio se danas medijima povodom održavanje vojne vježbe pripadnika Oružanih snaga BiH sa vojskom SAD-a.

Vježba “Brzi odgovor 21” realizira se u sklopu multinacionalne vježbe “Branilac Evrope 21”, u kojoj pored američke vojske, vojske Kanade, evropskih NATO-saveznika i partnera sudjeluju i OSBiH.

– Američke snage stigle su preko vikenda u Bosnu i Hercegovinu, njih negdje oko 650, i trenutno su raspoređeni na tri lokacije unutar BiH – rekao je Blavicki.

Ističe da mu je veliko zadovoljstvo kazati da vježba “Brzi odgovor 21” zvanično počinje kvalifikacijskim bojem i gađanjem od pripadnika snaga SAD-a.

– Borba gađanja se provodi na glavnom poligonu za obuku Oružanih snaga i provodi se lakim pješačkim naoružanjem – objasnio je direktor vježbe Slaven Blavicki.

Naglašava da mu je drago što mediji i javnost izražavaju veliko interesovanje za ovu vježbu.

– Mediji će moći snimiti događaje na terenu pripadnika SAD-a i naših oružanih snaga samo na dan “Visoki uzvanici” koja se održava 22.maja. Do tada ćemo nastojati osigurati javnosti naše snimke sa terena – poručio je za kraj brigadir Slaven Blavicki. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,