Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Brojne delegacije položile cvijeće kod Vječne vatre

Preuzmite sliku

Brojne delegacije jutros su položile cvijeće kod Vječne vatre, spomenika vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata u Sarajevu, u povodu Dana Grada Sarajeva – 6. aprila.

Predsjednik Saveza udruženja antifašista i boraca NOR-a u KS-u Ibrahim Čomić naglasio je da je mjesec april sudbonosno u vezi sa Sarajevom te da su se mnogi značajni događaji desili tada, 1941. godine bombardovanje Sarajeva, a 1945 godine oslobođenje.

– Ovo je dan koji je historiji Sarajeva zauzeo nezamjenjivo mjesto – zaključio je.

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović podsjetio je na događanja prije 73. godine ističući da je tada dokazano da građani samo zajedno mogu napraviti dobre stvari.

– Nakon napada 1992. godine građani Sarajeva su ponovo odbranili ovaj grad i to je najveća simbolička vrijednost 6. aprila – naglasio je.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić istakao je da je taj datum sudbinski za Grad Sarajevo, dan kada su nacističko-fašističke snage napale Sarajevo, ali i kada je 50.000 ljudi reklo da ne želi ludilo prije 26 godina.

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić naglasila je značaj tog datum naglašavajući da je velika radost slaviti rođendan rodnog grada. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje