Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brčanka optužena za pokušaj krađe donjeg veša

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Brčkog optužilo je J.B. iz tog grada za pokušaj krađe setova donjeg veša i spreja za tijelo iz brčanske trgovine.

Naime, u optužnici se navodi da je veš i sprej pokušala ukrasti 2. februara, te da je toga dana ušla u radnju “Sinsay” i u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi sa izložbenih polica uzela dva seta donjeg veša od tri komada, jedan donji veš roze boje, set donjeg veš boja bež/crna od dva komada, jedan set donjeg veša boje crno/roze i jedan set donjeg veša sive boje, kao i sprej za tijelo, sve marke “Sinsay”.

Osim toga se navodi da je sa donjeg veša poskidala etikete, te da su sve stvari koje je namjeravala uzeti vrijedne 90,40 KM.

“Stvari je stavila u torbu, u namjeri da se udalji iz prodavnice sa oduzetim stvarima, a da ih ne plati. Prilikom njenog izlaska iz prodavnice aktivirao se alarm”, navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da su ženu po aktiviranju alarma zadržali radnici i spriječili krađu.

“Dakle, pokušala je tuđu pokretninu male vrijednosti oduzeti drugom s ciljem da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist takve vrijednosti, čime je počinila krivično djelo krađa u pokušaju”, navode iz Tužilaštva Brčkog.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje