Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Braća Ćulum privedeni u Banjoj Luci: Pogledajte koje “zvijeri” na četiri točka su vozili

Preuzmite sliku

Banjalučka policija privela je sinoć braću Nermina i Armina Ćuluma, koji su širom Evrope poznati kao sigurnosno interesantna lica. 

Kako saznaje “Avaz”, privedeni su u jednom poznatom banjalučkom restoranu, a potom su pod pratnjom policije sprovedeni u PU Banja Luka i to u luksuznom Ferrariju i dva Lamborghinija, koji su i izazvali pažnju istražnih organa.

– U toku je preduzimanje radnji prema njima, sa ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banja Luka – rekla je portparol ove uprave, Marija Markanović.

  • Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije “United Tribuns” koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost. Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bayern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo “United Tribuns” nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj.

    “United Tribuns” osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbjegao u Njemačku.

    Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bili privedeni i ispitani u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena. (Avaz.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje