Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bošnjačko vijeće osudilo Milanovićevu odluku o odlikovanju postrojbi HVO-a

Preuzmite sliku

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) osudilo je u srijedu odluku predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o odlikovanju postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) koje su sudjelovale u oslobađanju Republike Hrvatske.

U priopćenju za javnost BNV navodi se kako je za svaku osudu dosadašnje ponašanje i djelovanje hrvatskog predsjednika Milanovića, kada je u pitanju odnos prema Bošnjacima te dodjeljivanje odlikovanja postrojbama koje se, kako tvrde, dovode u vezu s ratnim zločinima.

“Svatko ima pravo na vlastito mišljenje i političko djelovanje, međutim ne vidimo apsolutno nikakvu korelaciju između promjena Izbornog zakona u BiH i dodjeljivanja odlikovanja postrojbama u kojima su djelovali ratni zločinci”, navodi BNV u saopćenju za javnost.

Ocijenivši kako je hrvatski predsjednik Milanović pogoršao politiku prema Bosni i Hercegovini, pedsjedništvo BNV-a je odlučilo da ga više neće pozivati na događanja u njihovoj organizaciji niti će od predsjednika Milanovića tražiti pokroviteljstva za provedbu projekata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,