Četvrtak, 12. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
hakeri izrael
Preuzmite sliku

Bosanski hakeri upozoravaju: Mnogi korisnici BH Telecoma će 27. i 31.12. ostati bez interneta!

Na email adresu Tuzlanski.ba stigao je dopis koji potpisuju Bosanski hakeri i u kojem upozoravaju BH Telecom da zaštiti podatke korisnika.

Pismo prenosimo u cijelosti:

”U posljednih nekoliko dana sa područja BiH pokradeni su korisnički podaci od BH Telecom korisnika (Username, password). Osim što su pokradeni pristupni podaci korisnicima je promijenjeno ime od wireless-a i šifra za pristup.

Pored hakovanih BH Telecom korisnika, hakovano je i određeni broj web stranica, sigurnosnih kamera i cjelokupan video nadzor od korisnika usluga SECURITAS-a i FLEK security-a, a pritom da to još uvijek agencije nisu primjetile. Mi ovim činom želimo da pomognemo ostalim korisnicima kako bi ih upozorili da zaštite svoju mrežu. Zato smatramo da javnost treba da bude upoznata sa ovim kako bi svi korisnici ADSL interneta obratili pažnju na sigurnost prije nego im „CYBER“ i „BOSNIANR00T“ uđu u sistem i upozori ih.

Posebno skrećemo pažnju korisnicima email-a @bih.net.ba (BH TELECOM) da je veoma nesigurno jer je veoma loša sigurnost.

BH TELECOM ĆE OVO SVE NEGIRATI KAKO NISU UPOZNATI SA HAKERSKIM NAPADOM. ALI UKOLIKO BH TELECOM NE ZAŠTITI SVOJE KORISNIKE I PROPUST DO NAREDNE SEDMICE, MI ĆEMO 27.12 i 31.12 POKRENUTI PONOVNI NAPAD KOJIM ĆE VELIKI BROJ KORISNIKA OSTATI BEZ INTERNETA!

Sve web stranice i video nadzorne kamere su hakovane radi sigurnosnog propusta bh telecom-a jer smo preko njih došli do podataka od web stranica itd…

 • 1972301_1378052479162292_5400206505584641867_n
 • Sinoć je isto došlo do prekida interneta a da pritom korisinici nisu obavješteni također BH telecom se uopste nije oglasio povodom tog prekida, i broj 1444 je bio nedostupan za prijavu kvara.

  Web stranice:
  http://saobracajna.com.ba/
  http://eneszuljevic.com/
  http://sokobh.ba/
  http://zeka-comerc.com/cyber.html
  http://gim.ba/cyber.html

  Mi ne zloupotrebljavamo svoje znanje samo želimo da ukažemo na sigurnosne propuste!

  Pozdrav…Cyber & BosnianR00t (Anonymous Bosnia)”

  Uz ovo pismo redakciji Tuzlanski.ba su stigli i podaci o korisničkim podacima određenog broja korisnika koje zbog zaštite ličnih podataka građana ne mogu objaviti.

  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,