Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosancima i Srbima zabranjen rad na kruzerima Royal Caribbean

Preuzmite sliku

Kako su počeli da se pojavljuju kandidati koji odlaze na kruzer sa samo jednim ciljem – kako što prije i uspješnije tužiti kompaniju, određene firme stavile su zabranu za primanje osoblja iz Srbije i BiH.

Iz godine u godinu sve veći broj mladih napušta BiH, jureći sigurna primanja, veću zaradu i lagodniji život.

Veliki broj njih svoju sreću već je našao “preko bare”, dok hiljade omladinaca pokušava da se ukrca na neki od svjetskih ne bi li na taj način došao do neke zarade i uštede.

Međutim, kao i mnogo puta do sada, pojedinci su uspjeli da sjajne šanse za zaradu ne samo unište, već na crnu listu da stave i sve druge iz ovih krajeva zainteresovane za taj posao. Zbog bahatosti i vjerovanja da će prevarom uspjeti da brzo i lako dođu do velikog novca, danas postoji zabrana ukrcavanja za omladince iz BiH i Srbije i na neke od najvećih svjetkih brodova, piše Telegraf.rs

Naime, došlo je do toga da se pojavljuju kandidati koji odlaze na kruzer sa samo jednim ciljem – kako što pre i uspešnije tužiti kompaniju.

Kako su kompanije bivale na gubitku, što zbog odšteta, što zbog neadekvatno ispunjenih obaveza koje su zapoleni imali na brodu, odlučile su da više ne angažuju mlade iz ovog kraja Evrope. Čak i kandidati koji su čekali poziv, sada dobijaju obavještenja da su odbijeni i da se neće ukrcati na brod.

Mjesec dana prije datuma mi je stiglo obavještenje da sam ipak odbijena i da se neću ukrcati na brod. Nije mi bilo jasno zašto, kada sam sve kontrole prošla, a onda sam čila ovu priču kaže Jovana R.

Kako se pominje na stranici “Poslovi na kruzerima” za sada je ova zabrana aktivna kod kompanije Royal Caribbean, ali ako se slične situacije nastave postoji šansa da i ostale kompanije uvedu zabrane.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,