Utorak, 9. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bosanac Harun Mlivo zaslužan što je Google čestitao Dan nezavisnosti BiH

Preuzmite sliku

I dok mnogi visoki zvaničnici u Bosni i Hercegovini negiraju Dan nezavisnosti BiH, naročito u entitetu Republika Srpska, najpoznatiji internet pretraživač Google nam je svima čestitao 1. mart.

Naime, kada otvorite Google, crtež – doodle prikazuje vatromet u bojama naše državne zastave. Bosanac Harun Mlivo koji već tri godine radi za Google najzaslužniji je za ovaj posao.

  • b_150301018
  • Pokušavaš nešto dvije godine i neće te, ali treće godine te krene! Sretan ti dan, Bosno!“, napisao je Mlivo na svom Facebook profilu.

    Ovaj status su zatim njegove kolege iz Političke akademije SDA objavili na svome profilu s obzirom na to da je Harun bio polaznik Treće generacije Političke akademije.

    Mlivin prijatelj, Senad Šepić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH je za Fenu izjavio:

    Haruna sam upoznao na prijemnom ispitu za prijem u jednogodišnji program Političke akademije SDA prije tri godine i odmah se vidjelo da se radi o sposobnom i hrabrom mladom čovjeku koji dobro razumije vrijeme u kojem živimo i želi da nešto uradi za svoju zajednicu i zemlju. Uspješno je položio prijemni, završio Treću generaciju Političke akademije, dobio šansu i otišao da radi u Googleu i nastavio da se bori znanjem za svoju BiH. Prošle godine je bosanski jezik njegovim radom dodan u Google Translate, ove godine Google čestita zvanično Dan nezavisnosti, biće nešto i narednih godina, jer siguran sam da će Harun i nadalje nastaviti da promovira i bori se za vrijednosti svoje zemlje i svih naših građana. Hvala Harunu i neka njegov primjer bude podstrek mnogima mladima da se može uspjeti i kako se danas najbolje bori za jaku zemlju i bolju budućnost za sve nas i našu djecu – rekao je Šepić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje