Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Borba za istinu: Večeras u Beču veliki skup podrške porodicama Memić i Dragičević

Preuzmite sliku

Večeras sa početkom od 18 sati na bečkom Trgu heroja Heldenplatz će se održati najmasovniji skup van granica Bosne i Hercegovine koji ima za cilj pružanje podrške porodicama Dragičević i Memić i njihovoj borbi za istinu i pravdu u slučajevima smrti njihovih najmilijih, Davida Dragičevica i Dženana Memića.

Rasvjetljavanje ovih slučajeva koji su pokrenuli lavinu nezadovoljstva, emocija, mnogo prolivenih suza i nikad veću pažnju javnosti od velikog je značaja za budućnost svih naših naroda koji žive kako u Bosni i Hercegovini tako i na prostorima čitavog Balkana, ističu organizatori.

-Pozivamo sve ljude koji su u mogućnosti da nam se priključe u subotu, da stanu rame uz rame sa svima nama koji želimo da na miran i dostajanstven način odbranimo osnovne ljudske, moralne vrijednosti i primarne demokratske principe. Zbog očekivanog velikog broja ljudi, izražavamo nadu da će skup proći u najboljem mogućem redu i još jednom Vas pozivamo da na miran i dostojanstven način, bez političkih prozivki i ekscesa bilo koje vrste, pružimo podršku u borbi za istinu i pravdu – naveli su organizatori.

Skupu će, kako je najavljeno, prisustvovati i Davidova majka Suzana, sestra Teodora, kao i Dženanova sestra Dženita, koja je i saopćila vijest o najavljenom skupu u Beču.

-Također napominjemo da će na licu mjesta biti omogućeno potpisivanje peticije za podršku grupi Pravda za Davida, kao i da će se primati donacije za pravnu pomoć porodici Dragičević – pojašnjavaju organizatori.

U narednih 10 dana, kako je najavljeno, održat će se više od 20 skupova podrške u gradovima BiH, regiona, ali i Evrope. Između ostalih tu su Rijeka, Ljubljana, Novo Mesto, Beč, Graz, Salzburg, Frankfurt, Berlin, Minhen, Rotterdam, Malmo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje