Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bjelašnica i Igman: Zbog nedostatka snijega, nema skijanja

Preuzmite sliku

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova i nedovoljne količine snijega na sarajevskim planinama Bjelašnici i Igmanu nije moguće skijanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Javnog preduzeća ZOI ‘84, na pomenutim planinama je trenutno kišovito vrijeme sa jakim vjetrom. U Babinom dolu na Bjelašnici zbog nepovoljnih vremenskih uslova i nedovoljne količine snijega nisu u funkciji ski liftovi BX, K1 (kolijevka), kao ni trosjedna žičara, stoga skijanja nema do daljnjeg.

Kada je riječ o noćnom skijanju na Bjelašnici i ono je također odgođeno.

Na Malom polju na Igmanu, kao i na Velikom polju, zbog nepovoljnih vremenskih uslova i nedovoljne količine snijega neće raditi dvosjedna žičara, kao ni “baby” liftovi.

Prema posljednjim mjerenjima, visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici iznosi od dva centimetra, a temperatura je četiri stepena Celzijusa.

Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice iznosi pet centimetara, dok je temperature nula. Na Malom i Velikom polju na Igmanu trenutna visina snijega je dva centimetra, dok je temperatura šest stepeni Celzijusa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,