Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bivši vođa ‘Srbske časti’ uhapšen, imao oružje i pancirni prsluk

Preuzmite sliku

Tokom vikenda prijedorska policija uhapsila je bivšeg vođu “Srbske časti“ Igora Bilbiju, a kod koga je pronađeno oružje, municija i pancirni prsluk, prenio je BN.

Policijaci su zajedno sa Žandaremirojm obavili raciju u jednom kafiću gdje su zatekli Bilbiju. Tom prilikom kod njega je pronađen i oduzet pištolj “Češka Zbrojevka” model 100 kalibra devet mm sa 12 komada metaka.

Pretresom stambenog objekta koji on koristi pronađeno je i oduzeto 17 pištoljskih metaka, 35 puščanih metaka kalibra 7,62mm, okviri za automatsku pušku, pancirni prsluk, te drugi predmet koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“Bilbija je zatim uhapšen, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija” – rečeno je u policiji, navodeće inicijale osumnjičenog.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da su tokom vikenda imali pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela, redukcije ulične prodaje narkotičkih sredstava, prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, te aktivnosti u pogledu kontrole poštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,