Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bio među velikim brojem ljudi: Poznato gdje se sve kretao Fadil Novalić

Preuzmite sliku

Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pozitivan je na COVID-19 

Podsjećamo da je samo prije nekoliko dana premijer Novalić prisustvovao zajedno sa federalnim ministrom za boračka pitanja Salkom Bukvarevićem na “Maršu mira”. Tačnije, priključio se u petak rano ujutru učesnicima na početku treće, ujedno i posljednje, dionice u Mravinjcima.

Ovogodišnji “Marš mira”, 16. po redu, organizovan je u specifičnim uslovima zbog pandemije koronavirusa, a sve zbog mjera predostrožnosti, organizovane su grupe u kojima je manje od 50 učesnika.

Također, premijer Novalić i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić 8. jula su posjetili općinu Tešanj gdje su se susreli s načelnikom Općine Suadom Huskićem i privrednicima.

Samo tri dana ranije, tačnije 5. jula Novalić je prisustvovao i promovisanju prve superluksuzne jahte napravljene u BiH. Gala promocija se održala u Sarajevu i izazvala je prilično oštre komentare na društvenim mrežama. Tu noć su donesene restriktivne mjere na nivou Kantona Sarajevo zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa, a veliki broj prisutnih nisu nosili žaštitne maske na licu.

Upravo je Fadil Novalić bio jedan od zvaničnika koji nije imao zaštitnu masku na licu.

U našoj zemlji je do sada ukupno zaraženo 6.981 slučaja koronavirusom. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,