Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bill Clinton i Premijer Turske Davutoglu velikim aplauzom pozdravljeni u Srebrenici (FOTO)

Preuzmite sliku

Bivši američki predsjednik Bill Clinton stigao je u kompleks Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari gdje će danas prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice od genocida nad Bošnjacima “zaštićene zone UN”, a pri dolasku okupljena grupa građana pozdravila ga je velikim aplauzom.

 • clinton-srebrenica-05
 • Bivši američki predsjednik Bill Clinton stigao je u kompleks Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari  gdje će danas prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice od genocida nad Bošnjacima “zaštićene zone UN”, a pri dolasku okupljena grupa građana pozdravila ga je velikim aplauzom, javlja Anadolu Agency (AA).

  I Clinton je dizanjem ruke pozdravio građane nakon čega je ušao u spomen sobu Memorijalnog centra.

  Također, Madeleine Albright, nekadašnja državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u delegaciji je sa Clintonom, koja je u Memorijalni centar ušla mimo protokola šetajući bez obezbjeđenja do centra.

  Bill Clinton je 2003. godine otvorio Memorijalni centar Srebrenica – Potočari.

 • davtoglu-turska2
 • Premijer Republike Turske Ahmet Davotoglu takođe je stigao u Memorijalni centar Srebrenica – Potočari, na komemoraciju povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici, gdje ga je velikim aplauzom dočekala grupa građana koji su se okupili da bi popratili dolazak mnogobrojnih zvanica.

 • davtoglu-premijer-turske-u-srebrenici
 • Davutoglu je potom prišao građanima kako bi ih lično pozdravio, nakon čega je ušao u Spomen sobu i pridružio se ostalim zvanicama.

  Turski premijer je jučer doputovao u Sarajevo gdje je održao sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Nakon sastanka, Davutoglu je izjavio kako će Turska nastaviti podržavati BiH na putu ka NATO-u, ali i EU-u, te intenzivirati ekonomsku saradnju s BiH. (Anadolija)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje