Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Zbog radova na putu Gradačac-Gračanica preusmjeren saobraćaj

Preuzmite sliku

Radovi na asfaltiranju na regionalnom putu Gradačac-Gračanica (Srnice Gornje-Doborovci) danas se izvode do 18.00 sati, zbog čega se saobraćaj preusmjerava na put Gračanica-Bukva-Srebrenik.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.novembra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje