Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Ugaženog snijega ima na dionicama u višim predjelima, savjetuje se oprezna vožnja

Preuzmite sliku

U višim planinskim predjelima jutros pada snijeg i zadržava se na kolovozu.

Ugaženog snijega ima na dionicama u višim predjelima, a BIHAMK izdvaja puteve: Semizovac-Olovo, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno-Livno, Foča-Gacko, Glamoč-Mrkonjić Grad , Ripač-Vrtoče, Mokro-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj). Pažnju skrećemo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Počeli su radovi na dionici magistralnog puta Stupari-Živinice (u mjestu Đurđevik), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,