Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu uz gustu maglu u više regija

Preuzmite sliku

U dnevnom izvještaju o stanju na cestama iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) su saopćili da se danas širom BiH saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu te su upozorili na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetovali oprezniju vožnju prilagođenu propisima i uvjetima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Gusta magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas i Lašvu, kao i na području Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad), Kiseljaka, Ljubuškog, Mostara, Čapljine i Bijače, te u dijelovima Kantona Sarajevo“, naveli zu iz BIHAMK-a.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,