Petak, 24. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK poziva vozače na oprez: Povećan broj motociklista i biciklista na saobraćajnicama

Preuzmite sliku

Povoljni vremenski uslovi i umjerena frekvencija vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini, objavio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK), prenosi Anadolija.

“Povećan je broj biciklista i motociklista na saobraćajnicama, posebno u gradskim zonama pa molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Držite odstojanje i izbjegavajte rizična preticanja. Bicikliste i motocikliste molimo da koriste zaštitnu opremu“, navode iz BIHAMK-a.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica – Mostar (u Donjoj Jablanici), zatim na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje – Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje