Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Očekuju se intenzivne padavine, vozite maksimalno oprezno

Preuzmite sliku

U zapadnoj Bosni pada kiša, a meteorolozi su za danas i narednih par dana najavili intenzivne padavine u Bosni, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

BIHAMK savjetuje vozačima da se na vrijeme informišu o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Zbog održavanja auto-relija “Kozara-Sutjeska 2021.”, danas će u vremenu od 12 do 14 sati biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Istočno Sarajevo-Jahorina (preko Tvrdimića).

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja, ali tokom dana očekujemo frekventniji saobraćaj na većini graničnih prelaza Bosne i Hercegovine, saopćava BIHAMK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,