Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH zemlja apsurda, potvrda ne laže: “Šestan Nesib nema platu” (FOTO)

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina je zemlja apsurda i nevjerovatnih stvari i pojava. U prilogu jedna zaista nevjerovatna potvrda u kojoj je jasno navedeno da uposlenik nema platu. Potvrdu kao i dokaz o kolektivnoj tužbi dobili smo na redakcijski viber od čitatelja našeg portala.

 • potvrda-plataaaa
 • Naime u pitanju je potvrda koja je od strane firme DD “Fering” izdata u svrhu podnošenja zahtjeva za stipendiranje, koju je tražio sin Šestana Nesiba. U potvrdi je jasno navedeno da prosječna plata uposlenika ove firme u posljednjih 12. mjeseci iznosi cijelih 0,00 KM.

  Poput brojnih drugih kompanija na prostoru BiH i kompanija “Fering” je tokom proteklih godina poslovala u gubitku, što je i glavni razlog tragikomičnog dokumenta kojeg objavljujemo. Inače DD “fering” je firma koja se bavi metalskom strukom, a gospodin Šestan je u njoj zaposlen oko 30 godina. Pored toga što nema platu i penziono osiguranje također nije uplaćivano dugi niz godina pa je gospodin Šestan pravdu sa drugim kolegama tražio putem suda.

  Sud u Gračanici je po kolektivnoj tužbi radnika iz 2013. godine presudio u korist radnika, ipak kako sami kažu presuda do danas nije izvršena. (Tuzlanski.ba)

 • sestan-plata345
 • Na ovaj tragikomični dokument najviše podsjećaju čuveni skečevi Nadrealista:

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,