Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Višković i Novalić razgovarali o mjerama za suzbijanje širenja koronavirusa

Preuzmite sliku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci s predsjednikom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem o mjerama koje entitetske vlade preduzimaju s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na sastanku je razgovarano i o uticaju pandemije koronavirusa na privredu, kao i o mjerama podrške koje su donijele vlade RS i FBiH, s ciljem pomoći privrednim subjektima”, saopšteno je iz Vlade RS

Višković i Novalić razmijenili su mišljenja o stanju javnih finansija, s osvrtom na predstojeće aktivnosti u vezi sa pripremama budžeta i dokumenata ekonomskih politika entiteta za narednu godinu.

“Na današnjem sastanku razgovarano je i o daljim aktivnostima vlada RS i FBiH po pitanju realizacije velikih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao što je izgradnja koridora 5C, te o zaštiti domaće proizvodnje. Tom prilikom ukazano je na potrebu harmionizacije svih propisa u RS i FBiH koji se odnose na privređivanje”, stoji u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje