Nedjelja, 24. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Usljed niskih jutarnjih temperatura i poledice nužna oprezna vožnja

Preuzmite sliku

Zbog niske jutarnje temperature u Bosni i Hercegovini moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, a posebna pažnja skreće se na dionice u planinskim predjelima, mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja. Napominju se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) na ovoj dionici saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi Klašnice-Laktaši, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,