Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

BiH: U Travniku se sutra otvara Radnja dobre volje

Preuzmite sliku

U sklopu Restorana dobre volje, Udruženje Pomozi.ba otvara i prvu Radnju dobre volje u Travniku, javlja Anadolu Agency (AA).

Radnja počinje sa radom u petak, 17. jula, i za posjetitelje će biti otvorena svakog petka od 10 do 18 sati. Poput one u Sarajevu, radnja ima za cilj pomoć socijalno ugroženim kategorijama društva, a karakteriše je poseban sistem prodaje.

Svi koji žele mogu donirati novu ili dobro očuvanu polovnu odjeću, obuću, igračke i druge stvari koje ne koriste, a koje će biti u prodaji u Radnji dobre volje po simboličnim cijenama.

Od novca prikupljenog prodajom doniranih stvari Udruženje Pomozi.ba će kupovati osnovne potrepštine socijalno ugroženim ljudima i namirnice koje će kuhari u Restoranu dobre volje koristiti za pripremu obroka starijim, oboljelim i drugim osobama u potrebi.

Radnja je za kupovinu otvorena petkom, a ostalim radnim danima će se vršiti prijem i sortiranje robe.

“Dio doniranih stvari direktno ide socijalno ugroženim osobama i porodicama, dok drugi dio ide u prodaju. U našoj prodavnici svako može naći sebi nešto lijepo i korisno po simboličnim cijenama, a kupovinom činimo dobro djelo i direktno pomažemo ljudima kojima je potrebna naša podrška”, naveli su iz Udruženja Pomozi.ba.

Radnja dobre volje se nalazi na adresi Školska bb, a pored Travnika i Sarajeva, ovakvu prodavnicu uskoro će dobiti i stanovnici Bihaća.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje