Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Saobraća se po mokrom kolovozu, mogući odroni

Preuzmite sliku

Kolovoz je u utorak ujutru zbog kiše mokar u zapadnim i centralnim krajevima, a pažnja se skreće i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, istakli su u utorak ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog saobraćajne nezgode u mjestu Orlova Klisura, na putnom pravcu Tuzla – Srebrenik saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog radova na mostu kod naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog servisiranja tunela “1. mart“, jutros od osam sati do 19. aprila do osam sati, obustavlja se saobraćaj na dionici autoputa A-1 Lašva – Zenica jug. U navedenom periodu saobraćaj će se preusmjeriti na magistralni put, a isključenje i uključenje na autoput biće na petlji Lašva.

Iz BIHAMK-a mole vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta. Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službe i timovi civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osobe s boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobe koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza Karakaj, Vardište i Rača, zaključuju iz BIHAMK-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,