Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Pripadnici GSS-a Sarajevo nastavili potragu za muškarcem u kanjonu Rakitnice

Preuzmite sliku

Danas je nastavljena potraga za nestalim muškarcem srednje životne dobi u kanjonu Rakitnice, saopšteno je iz Gorske službe spašavanja (GSS) Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju se navodi da je na teren izašlo devet timova raznih specijalnosti, odnosno za spašavanje na vodi i pod vodom, kopnenu podršku, kao i timovi sa dronovima.

“Plan je da se iz više pravaca napravi prilaz prema kanjonu te da se u toku dana pregleda i pretraži veći dio samog kanjona”, navode iz GSS-a Sarajevo.

Spasiocima potragu otežavaju teški vremenski uslovi, kiša, magla, susnježica i hladnoća.

GSS Stanica Sarajevo juče je u jutarnjim satima dobila obavijest od policije da se muška osoba srednje životne dobi uputila u kanjon Rakitnice u petak 7. maja u popodnevnim satima.

Porodica je prijavila nestanak policiji, koja je obavijestila operativni centar Kantona Sarajevo, kao i GSS Stanicu Sarajevo, a obaviještene su i PU Konjic kao i GSS Stanica Konjic.

Juče su teren pretraživala dva potražna tima, a iz GSS-a navode da je kanjon Rakitnice izuzetno zahtjevan, te da je za prolazak cijelog kanjona je potrebno od tri do pet dana uz korištenje adekvatne opreme.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,