Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Preko 50 migranata napustilo izolaciju, jednostavno preskočili ogradu

Preuzmite sliku

Iz karantina u kampu “Miral” u Velikoj Kladuši pobjeglo je 55 migranata koji su preskočili ogradu, a da niko nije ni pokušao da ih spriječi, izjavila je ministar zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona, najviše zaraženih je u kampu “Miral”, njih oko 150, a 80 ih je u izolaciji.

U kampu “Borići” bilo je zaraženo 45 migranata i 12 radnika kampa, kamp “Sedra” ima 11 pozitivnih, dok se čekaju rezultati testiranja za 152 zaposlenih, prenosi “N1“.

Epidemiološka situacija u prihvatnom kampu “Ušivak”, nedaleko od Sarajeva, mnogo je povoljnija, s obzirom na to da od početka pandemije nije imao ni dvocifren broj pozitivnih na virus korona.

Menadžer kampa “Ušivak” Azra Ibrahimović Srebrenica rekla je da ekipe koje rade u centru pregledaju svakog korisnika koji ulazi i da ukoliko se pojave simptomi ili sumnja na bilo koji simptom, ta lica se izdvajaju i stavljaju u preventivnu izolaciju, od sedam do deset dana, dok se ne utvrdi da li postoje opravdane sumnje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,