Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Otvaranje parkova i izletišta u Banjaluci od 11. maja

Preuzmite sliku

Od 11. maja u Banjaluci ponovo će biti otvoreni parkovi, izletišta i teretane u prirodi, s minimalnim kapacitetom radiće privatni i javni vrtići, a biće dozvoljen minimalni gradski i prigradski prevoz, izjavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

Naveo je da je situacija pod kontrolom i da se neće vraćati restirktivnije mjere.

Radojičić je naglasio da na snazi ostaju mjere koje je propisao Republički štab za vanredne situacije, zabrana okupljanja više od tri osobe i nošenje zaštitne opreme.

Radojičić je istakao da su propisani posebni uslovi pod kojima vrtići mogu da rade s manjim brojem djece, a u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje radiće osam ustanova. Govoreći o gradskom prevozu, Radojičić je rekao da se razmatra da se dopusti minimalan gradski i prigradski prevoz s manjim brojem linija i frekvencijom, te uz poštovanje propisanih mjera.

Radojičić je svima koji sutra slave Đurđevdan čestitao slavu i pozvao ih da to obave u porodičnom krugu jer nije vrijeme za veća okupljanja

“Svi koji se nalaze u Centru ‘Zaštiti me’, koji su greškom upućeni u Studentski centar su negativni na prisustvo koronavirusa i biće upućeni u kućnu izolaciju, uz izvinjenje svima koji su na ovaj način bili oštećeni”, rekao je Radojičić.

Dodao je da su inspektori i komunalni policajci od 1. maja upozoravali da je ne korištenje zaštitne opreme kažnjivo, a da će početi i primjenjivati kaznene mjere za to kao i za kršenje zabrane okupljanja.

Nevena Todorović, direktor Doma zdravlja, zahvalila se sugrađanima na poštovanju propisanih mjera, te ih zamolila za strpljenje i poštivanje preporuka. Najavila je i da će nakon priprema, od 16. maja početi sa sistematskim pregledima djece pred polazak u školu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,