Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Otkrivene falsifikovane vozačke dozvole i PCR test

Preuzmite sliku

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina nisu dozvolili ulazak državljaninu Savezne Republike Njemačke i Narodne Republike Kine, nakon što je prilikom graničnih provjera predočio potvrdu PCR testa na COVID-19 za koju se sumnja da je falsificirana, javlja Anadolu Agency (AA).

Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručeno mu je rješenje o odbijanju ulaska u BiH.

Službenici ove jedinice su na ulasku u BiH na prijelazu Rača otkrili falsificiranu vozačku dozvolu BiH prilikom graničnih provjera bh. državljanina.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv bh. državljanina ovom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Službenici JGP Bijeljina otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Republike Slovenije koju je na uvid dao državljanin Republike Srbije. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Rača.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje