Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Na dionici autoputa Lašva – Zenica jug obustavljen saobraćaj

Preuzmite sliku

Vremenski uslovi u nedjelju ujutru su povoljni, a saobraćaj vozila slabiji. Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) mole vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog vjerskog praznika pravoslavnog Vaskrsa večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na dionici autoputa A-1 Lašva – Zenica jug obustavljen je saobraćaj zbog radova na mostu kod naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog servisiranja tunela “1. mart“. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na magistralni put, a isključenje i uključenje na autoput je na petlji Lašva.

Zbog radova u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik – Orašje vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Na regionalnom putu Crna Rijeka – Mrkonjić Grad (Bjelajce) obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, od pet do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Na graničnim prelazima u nedjelju ujutru nema dužih zadržavanja, dodaju iz BIHAMK-a.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta. Na području Republike Srpske na snazi je zabrana kretanja do ponedjeljka do pet sati. Potpuna zabrana kretanja na području Federaciji BiH na snazi je od 20 do pet sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,