Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH ima talentirane sportiste koji mogu napraviti velike rezultate

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina ima brojne talentirane sportiste, koji uz veću podršku i više rada mogu napraviti velike rezultate, istaknuto je na današnjem sastanku ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković i bivšeg kapitena fudbalske reprezentacije BiH Zvjezdana Misimovića.

Ministrica je čestitala Misimoviću za uspjehe koje je postigao tokom dugogodišnje karijere, a posebno za nastupe u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, u kojoj je bio jedan od najvažnijih igrača.

Misimović je govorio o svom trenutnom angažmanu u reprezentaciji te kazao da se u narednom periodu očekuje izbor novog selektora koji će voditi bh. tim u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2022. godine, a koje počinju krajem marta iduće godine.

Na sastanku je razgovarano o važnosti razvoja bosanskohercegovačkog sporta, ali i napretku reprezentacije, koji imaju veliku ulogu u promociji Bosne i Hercegovine u svijetu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministrica Turković je fudbalerima i budućem stručnom štabu poželjela sreću u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo u Kataru, uz nadu da će se reprezentacija BiH ponovo, kao i 2014. godine, kvalificirati na jedno veliko takmičenje. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje