Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

BiH ima potencijal za najbolju destinaciju na svijetu: Može li neko ostati imun na ovakvu ljepotu?

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački avanturist i putopisac Robert Dacešin objavio je novi video u kojem promovira ljepote Bosne i Hercegovine.

Video po nazivom “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svijetu”, u samo nekoliko dana pogledalo je preko 20 hiljada ljudi.

“Proteklih nekoliko godina, imao sam priliku i čast da putujem po Bosni i Hercegovini i obilazim njena mjesta. Ona svima poznata, te ona skrivena o kojima se ne priča toliko i za koja malo ko zna, a u ovom videu želio bih da podijelim s vama ono što sam vidio. Pokazat ću vam koliko toga imamo da nismo ni svjesni i koliko skrivenih ljepota se nalazi tik ispred nas, a o kojima gotovo i da se ne priča. Koliko skrivenih pećina, čistih rijeka i netaknutih jezera. Koliko godina historije i tradicije samo ima u našim gradovima”, napisao je Robert uz video.

Osim prirodnih ljepota i historijskih znamenitosti, Rober je u video predstavio i bosanskohercegovačke specijalitete kao i ljude koji su poznati kao ugodni i veseli domaćini.

“Kako vam se dopada video ljudi i da li se slažete sa mnom po ovom pitanju?”, upitao je svoje pratitelje ispod videa, a mnogi nisu krili oduševljenje jednom od najljepših video razglednica naše zemlje.

“Istih smo uvjerenja, ova zemlja je ogroman turistički potencijal. Vjerujem da će ovo jednog dana biti stvarnost”, “Kada me neki stranac bude pitao da mu opišem svoju zemlju, sve što treba da uradim je da mu pošaljem ovaj video”, “Najbolji video o BiH ikad! Svaka čast majstore”, nizali su se komentari na YouTubeu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje