Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Duge kolone na izlazu iz zemlje na više graničnih prelaza

Preuzmite sliku

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) saopšteno je da je pojačan promet vozila i da su duge kolone na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradiška, Zupci, Ivanica i Deleuša.

“Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta”.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog minerskih radova na dionici Šipovo-Kupres u mjestu Strojice danas do 14.30 sati obustavljen je saobraćaj, a zbog deminerskih radova na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca “Arizona”) do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova iz BIHAMK-a izdvajaju i magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,