Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Dokumentarci AJB DOC-a dostupni na servisu Moja TV

Preuzmite sliku

Treće izdanje festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans – AJB DOC – održava se u prilagođenom formatu od 11. do 15. septembra. Odabrana selekcija najboljih svjetskih i regionalnih dokumentaraca biće dostupna putem digitalne platforme online.ajbdoc.ba bez registracije i besplatno, prenosi Anadolu Agency (AA).

Organizatori navode da je BH Telecom kao ponosni partner AJB DOC-a putem servisa Moja TV korisnicima u videoteci obezbijedio besplatno pet filmova s ovogodišnjeg izdanja festivala koji se mogu pogledati 24 sata nakon prikazivanja na festivalu, te su dostupni za gledanje tokom narednih 48 sati.

Filmovi koji će biti dostupni na Moja TV servisu su: “Džemo“, “Vaha: Portret jedne legende“, “Komšije“, “Proces Sandžak“ i “Dream team babe“.

Osim toga, na servisu Moj Film na Moja TV biće dostupan i kanal AJB DOC putem kojeg će publika imati priliku besplatno pogledati poseban sadržaj koji uključuje veliki izbor odabranih dokumentarnih filmova medijske kuće Al Jazeera te dokumentarnih filmova koji su prikazani na prethodna dva izdanja AJB DOC-a.

Tako će u subotu, 12. septembra, biti emitovani filmovi “Za Samu“, prošlogodišnji pobjednik festivala, a zatim i “Žudnja za povratkom“ te “Feminister“. U nedjelju, 13. septembra, publici će biti dostupni filmovi “Pljuni u šake“, “Uže“, “O očevima i sinovima“, “Sakawa“, “Bellingcat – istina u svijetu poluistine“ i “Bosanski Hoffenheim“.

Prvog dana naredne sedmice, 14. septembra, biće emitovani filmovi “Glasajte za Kiberu“, “Rodeo“, “Hod po žici“, “Bijelo je boja smrti“ i “Zubandan“. Posljednjeg dana festivala, 15. septembra, korisnici Moje TV mogu pogledati i filmove “Srbenka“, “Ponoćni putnik“, “Čistači“ i “Naša brazilska priča“.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,