Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

BH Telecom već 14 godina podržava rad SOS Dječijih sela BiH

Preuzmite sliku

BH Telecom „Dobre priče nastavlja“, pružajući već 14 godina podršku radu SOS Dječijih sela BiH. Tako je BH Telecom i u ovoj godini sponzorirao rad mobilnog edukativnog tima Superbus u vrijednosti 5.000,00 KM.

Superbus uz podršku obučenih mladih volontera djeluje kao društveni centar na točkovima, omogućavajući djeci i mladima kvalitetno provođenje slobodnog vremena, promovirajući zdrave stilove života, dječija prava, demokratske vrijednosti, toleranciju i prihvatanje različitosti.

„BH Telecom je povodom 5.septembra – Dana kompanije organizirao kampanju usmjerenu na najvažniji segment društva na DIJETE i DJECU pod nazivom „Sigurno dijete – zdravo društvo“. Odlučili smo da podržimo više projekata za djecu s posebnim potrebama i zaista smo posebno ponosni jer smo u javnosti prepoznati kao društveno najodgovornija kompanija u BIH. Samo u 2017. godini smo podržali 25 udruženja i organizacija koje aktivno rade s djecom i mladima u oblasti sporta, kulture, obrazovanja i humanitarnog rada u ukupnoj vrijednosti od 300.000 KM.

Što se tiče SOS dječijeg sela BH Telecom je u i 2017. godini sponzorirao rad mobilnog edukativnog tima Superbus u vrijednosti 5.000,00 KM, dok je u proteklih deset godina vrijednost pružene podrške Superbusu bila gotovo 85.000,00 KM. Uz decembarske račune će svi pretplatnici fiksne telefonije uz telefonski račun dobiti pismo SOS Dječijih sela BiH. „Dobre priče nastavljamo“ i u nadolazećoj godini, kada ćemo obilježiti 15 jubilarnih godina prijateljstva. Cijela Uprava kompanije je danas u posjeti SOS dječijeg sela i to jenajbolji dokaz opredjeljenja da podržimo projekte koji su vezani na najosjetljivi dio društva – na djecu bez roditelja“ izjavio je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.

„Kroz proteklih 14 godina koliko traje partnerstvo sa kompanijom BH Telecom, zaista smo naišli na razumijevanje i podršku. Organizacija SOS Dječija sela BiH pruža alternativni model brige za djecu koja nemaju sreću odrastati u svojoj porodici, sa akcentom na dugoročnu brigu i podršku. Naš je ultimativni cilj mladima koji izlaze iz brige omogućiti uspješnu integraciju u društvo. Edukativne aktivnosti SOS programa za mlade usmjerene su upravo na njihovo osnaživanje i unaprjeđenje šansi na tržištu rada. Naši korporativni prijatelji iz kompanije BH Telecom razumiju specifične potrebe našeg društva i uvijek su spremno podržavali projekte SOS Dječijih sela BiH. Vjerujemo i nadamo se nastavku uspješne saradnje sa kompanijom BH Telecom za dobrobit djece koja danas rastu u SOS porodicama, istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.“

Pored ovog vida saradnje, SOS Dječija sela BiH, zahvaljujući BH Telecomu, svim pretplatnicima fiksne telefonije distribuiraju pismo sa uplatnicom – kao poziv na podršku SOS porodicama. Putem pisma, građani su u prilici upoznati se sa životom unutar SOS Dječijih sela, a svojom donacijom u onom iznosu koji mogu priuštiti, biti najdirektnija potpora za pokrivanje tekućih troškova SOS porodica.

Ukoliko želite da se pridružite ovoj kampanji, pozivamo Vas da iskoristite uplatnicu sa pisma koje ćete početkom decembra dobiti uz telefonski račun.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje