Petak, 23. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bh. premijera filma “Quo vadis, Aida” na dvije projekcije u Srebrenici pozdravljena aplauzima

Preuzmite sliku

U Memorijalnom centru Srebrenica danas je održana bosanskohercegovačka premijera filma “Quo vadis, Aida”, koju je uključivala projekcija za mlade i projekcija za porodice žrtava, prijatelje filma i državne i međunarodne zvaničnike.

Film je pozdravljen od publike, a njegovo prikazivanje su pratile i diskusije sa svjedokinjama događaja iz UN baze iz 1995. godine, ali i sa rediteljicom, glumcima te prisutnim gostima.

“Memorijalni centar Srebrenica izražava zahvalnost na povjerenju producentskoj kući ‘Deblokada’ na partnerstvu, Ministarstvu kulture i sporta KS na pokroviteljstvu događaja, event-timu “Blow Up” na potpori u realizaciji, te svim članovima našeg tima koji su danonoćno radili kako bismo napravili uspjeh danas. Posebno hvala i medijima koji nisu štedili energiju ni vrijeme, te su ovu subotu došli u Srebrenicu i podržali ovaj svoj skup”, poručio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

Na obje projekcije su organizatori vodili računa o Covid-19 mjerama zaštite od pandemije, postavka projekcije je uvažavala socijalnu distancu, a trenutna situacija nije spriječila brojne goste da se odazovu na poziv.

“Izuzetno cijenimo doprinos ovog igranog filma širenju istine o genocide u Srebrenici. Ovakvim koracima otvaramo rad naše institucije prema svijetu i vjerujem da ćemo s godinama samo napredovati. Važno je zbog mladih ljudi, zbog generacija koje dolaze. Da ljudi ovdje dolaze, da se ovdje vraćaju i da ih tematika genocida u Srebrenici zanima”, zaključio je Suljagić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje