Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bh. građani se vraćaju sa mora: Duge kolone vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu iz Hrvatske i Crne Gore

Preuzmite sliku

Na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanska Gradiška, Svilaj i Orašje pojačan je promet saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

“Duge su kolone vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Zupci, Klobuk, Deleuša, Hum, Doljani, Prud, Bijača i Crveni Grm“, navodi se u najnovijem izvještaju o stanju na putevima u BiH i dodaje da je na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno pojačan, ali da zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja sportske manifestacije danas u terminu od 08 do 20 sati obustavlja se saobraćaj u kanjonu Tijesno, na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka. Za vrijeme obustave saobraća se preko Čađavice.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na čas.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,