Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bh. državljaninu oduzete cigarete u vrijednosti 30.000 KM koje je krijumčario iz Crne Gore

Preuzmite sliku

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, nakon informacije o krijumčarenju veće količine cigareta, dao je uputstvo policijskim službenicima Granične policije o daljnjoj istrazi i dokumentovanju krivičnog djela.

Krijumčarene cigarete otkrivene su u motornom vozilu na ulasku iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, u naselju Avtovac na području općine Gacko. Dežurni tužilac informisan je od Granične policije BiH da je kod osumnjičenog vozača, koji je državljanin Bosne i Hercegovine i sumnjiči se za krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, pronađena veća količina cigareta, u količini od 6.000 kutija, različitih vrsta bez odgovarajućih akciznih markica procijenjene tržišne vrijednosti od 30.000 KM.

Nakon zaprimanja informacije, tužilac je policijskim službenicima dao uputstvo o daljnjim istražnim aktivnostima na dokumentovanju i procesuiranju tog krivičnog djela.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, u svim krajevima Bosne i Hercegovine provodi aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za nedozvoljen promet akciznih proizvoda u većim iznosima, čime se nanosi šteta budžetu i svim građanima BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,