Četvrtak, 3. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bez protivkandidata: Čović, Dodik i Radončić jednoglasno izabrani za predsjednike svojih stranaka

Dragan Čović, Milorad Dodik i Fahrudin Radončić jednoglasno danas su izabrani za predsjednike HDZ-a BiH, SNSD-a, odnosno SBB-a

Dragan Čović, Milorad Dodik i Fahrudin Radončić jednoglasno izabrani su za predsjednike svojih stranaka na današnjim saboru, tj. kongresima održanim u Mostaru, Istočnom Sarajevu i Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Petom saboru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu ponovo izabran za predsjednika stranke. Dodik je jednoglasno izabran za funkciju predsjednika koju će obnašati naredne četiri godine. Za poziciju čelnika SNSD-a Dodik nije imao protivkandidata.

Istovremeno u Mostaru je 550 delegata jednoglasno izabralo Dragana Čovića za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine. I Čović je bio jedini kandidat za predsjednika svoje stranke.

Također, Kongres opozicionog Saveza za bolju budućnost (SBB) održan u Tuzli sa 550 delegata jednoglasno je za predsjednika stranke izabrao Fahrudina Radončića. Ni on nije imao protivkandidata na stranačkim izborima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje