Nedjelja, 26. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bez imalo stida: Vjerica Radeta ponovo izvrijeđala Hatidžu Mehmedović (VIDEO)

Preuzmite sliku

Potpredsjednica parlamenta i poslanica SRS Vjerica Radeta komenatrisala je tweet zbog kojeg će Skupština Srbije raspravljati o njenoj funkciji.

​Radeta je poslije nekoliko mjeseci od objavljivanja tweeta povodom smrti predsjednice Udruženja “Majke Srebrenice“ Hatidže Mehmedović navela da se ne bavi time, ali i ponovo je izvrijeđala Mehmedović koja je umrla u julu mjesecu.

“Ne bavim se time, bavim se ozbiljnim stvarima. Što se tiče tweeta jeste nespretno napisan i zato je mogao da proizvede različite zloupotrebe. Ono što je izvesno, ja tu ženu nisam vređala ni po verskoj, ni po nacionalnoj osnovi. Ona je bila zlo od žene, ona je predvodila tu ekipu koja je tvrdila da je u Srebrenici bio genocid. Ona je upala kod predsednika Haškog tribunala posle oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju. To nema veze sa onim što pokušava da se predstavi u javnosti“, rekla je Radeta za Prvu televiziju.

Da podsjetimo, poslije tweeta o Hatidži Mehmedović 60 poslanika Skupštine Srbije podnijelo je zahtjev za smjenu Radete sa funkcije potpredsjednice parlamenta.

“Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz Udruženja biznismenki Srebrenice, ko li će je sahraniti, muž ili sinovi?“, napisala je Radeta tada i zgrozila region.

Od 6.30 minute možete pogledati njen komentar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje