Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Beograd: Nakon incidenta u avionu Tužilaštvo podnijelo krivičnu prijavu protiv Sulejmana Imamovića

Preuzmite sliku

Muškarac koji je napravio dramu u avionu zbog vanrednog slijetanja na aerodrom u Beogradu identifikovan je kao državljaninu Danske Sulejman Imamović (58) i njemu je zbog pomenutog incidenta određeno zadržavanje do 24 sata po Zakonu o prekršajima.

Osumnjičenog je privela granična policija na aerodromu Nikola Tesla, obavješten je dežurni tužilac koji se prvo izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, ali poslije dodatnih konsultacija sa Tužilaštvom, podnijete su krivične prijave za krivična djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje bezbjednosti vazdušnog prostora.

Vezano | Muškarac pokušao otvoriti vrata aviona na letu za Tuzlu jer nije želio putovati za Beograd

Imamoviću je određeno zadržavanje po Zakonu o prekršajima do 24 sata, nakon čega će biti predat sudiji za prekršaje. Naknadno će biti saslušan i na okolnosti vezane za krivičnu prijavu, piše Blic.

Podsjetimo, avion mađarske avio-kompanije koji je letio na relaciji Bilund -Tuzla sinoć, oko ponoći, vanredno je sletio na Aerodrom Nikola Tesla zbog loših meteo uslova u Tuzli.

Na istom letu u avionu došlo je do verbalnog vrijeđanja i prijetnji od strane državljanina Danske Sulejmana Imamovića.

“J…m vam gospodsku srpsku majku, j…m Vam mater u usta srpska, j…m Vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušiću avion ubiću sebe i ženu”, vikao je Imamović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje