Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Belma Tvico dizajnirala zaštitna odijela i maske za zdravstvene radnike

Preuzmite sliku

Belma Tvico tim prije nekoliko dana najavio je obustavu svojih proizvodnih aktivnosti vodeći se naredbama i preporukama Kriznog štaba Federacije BiH, ali i saosjećajući se sa svima onima koji u ovim teškim trenucima ulažu ogromne napore kako bismo ostali zaštićeni i sigurni.  

“Tu prvenstveno mislimo na zdravstvene radnice i radnike, pripadnice i pripadnike policijskih službi, uposlenice i uposlenike sanitarnih inspekcije i sve vrijedne volonterke i volontere koji nesebično izlaze na teren kako bi pomogli najranjivijim kategorijama našeg društva.

U znak solidarnosti sa njima, odlučili smo ostati kući i na taj način dati svoj doprinos u suzbijanju zdravstvene krize uzrokovane širenjem virusa COVID-19. Ipak, vidjeviši u kakvim uslovima obavljaju svoje poslove, suočavajući se sa manjkom osnovne zaštitne opreme kao što su odijela i maske, osjetili smo obavezu i dužnost da im pomognemo.

Kao društveno odgovorna kompanija, preraspodijelili smo svoje proizvodne kapacitete i posljednjih nekoliko dana vrijedno radili na izradi jednokratnih i višekratnih zaštitnih odijela, te maski za lice koje smo isporučili javnim službama u nadi da ćemo im barem u određenoj mjeri olakšati posao.

  • Do okončanja vanrednog stanja u Sarajevu i ostatku BiH, bićemo posvećeni isključivo ovoj vrsti proizvodnje. Imajući u vidu da je naš proizvodni pogon limitiran, odnosno da se ne može mjeriti sa kapacitetima industrijskih pogona, apelujemo na proizvođače tekstilnih proizvoda u BiH da svoje pogone u ovom trenutku usmjere ka izradi zaštitne opreme koja je neophodna za bezbjedan rad. Vjerujemo da ćemo lakše i brže prebroditi ove teške dane ukoliko budemo djelovali zajedno.

  • Svoje aktivnosti nastavljamo provoditi vodeći računa o vlastitoj bezbjednosti i bezbjednosti naših poslovnih partnera, pridržavajući se strogo svih preporuka o redovnoj dezinfekciji naših radnih prostora. Koristimo ovu priliku i da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovih vanrednih aktivnosti, posebno onima koji su nam ustupili potreban materijal za izradu zaštitne opreme.

  • Apelujemo na sve građanke i građane BiH da ostanu kući i na taj način spriječe daljnje širenje ovog virusa. Kada za to dođe vrijeme, ponovo ćemo se okupiti da širimo i slavimo život, ljubav, međusobno poštovanje i modu.” navode iz tima. (ljepotaizdravlje.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje