Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Begić: Upućena inicijativa za nastavak rada GIKIL-a

Preuzmite sliku

Kompanija GIKIL d.o.o Lukavac se obratila Vladi Federacije BiH, odnosno Federalnom ministarstvu okoliša i turizma sa inicijativom za omogućavanje rada i poslovanja sa molbom za uvoz potrebnih sirovina.

Vlada Federacije BiH je informaciju razmatrala na svojoj sjednici održanoj 18.juna i istu proslijedila Parlamentu Federacije BiH na razmatranje.

‘Nakon provedenih svih propisanih procedura, te svakodnevne komunikacije i sastanaka sa Upravom i Nadzornim odborom GIKIL-a, pokrenula sam inicijativu zajedno sa svojim kolegama zastupnicima iz Tuzlanskog kantona, te 29. juna istu uputila u parlamentarnu proceduru, a urađeno je isto i ispred Kluba SDA’, – izjavila je zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Samira Begić.

Kako ističe, hitnost i važnost inicijative o omogućavanju rada i poslovanja GIKIL-a prepoznata je od strane opozicionih partnera, te su zajedno sa svojim klubovima podržali inicijativu.

-Raduje me saznanje da su i opozicione stranke prepoznale važnost i također bi se zahvalila kolegicama i kolegama potpisnicima urgencije, dodala je Begič i istakla da je značajan zajednički nastup u borbi za radna mjesta i napor da ova kompanija zadrži svoje radnike i nastavi proizvodnju i stabilizaciju te da se napravi plan restrukturiranja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,